Посещение

Живот и работа в Ауровил

Условия за живеене в Ауровил

На 19.06.1967 год. Майката (вдъхновителят на Ауровил) заявява, че

 “от психологическа гледна точка, необходимите условия за живеене в Ауровил са:

 Човек да е убеден в неотменното единство на човечеството и да има воля да сътрудничи за материалната реализация на това единство;

 Да носи воля за сътрудничество във всичко, което способства за бъдещи реализации.

 Материалните условия ще бъдат постигани с напредването на реализацията.”

По-късно тя ясно указва общите направления, които да бъдат съблюдавани в материалния живот. Те би следвало да формират основата на нашето колективно съществуване, но без да се прилагат по догматичен и груб начин. Следователно рамките на колективния живот в Ауровил би трябвало да са … (още)

Посещаване на Ауровил

Къде се намира Градът?
Ауровил е разположен в южната част на Индия, на 150 км южно от Ченай (Мадрас) и на около 10 километра северно от град Пондичери.

Популярните варианти за пътуване от България с полет до Ченай са през Истанбул и Атина, както и от кой да е европейски град през и арабските страни и Коломбо (компаниите с полети Европа-Ченай са Air Arabia, Jet Airways, British Airways, Emirates, Etihad, Gulf Air, Kuwait Airways, Lufthansa, Oman Air, Qatar Airways, Saudi Arabian Airlines и Srilankan). По-евтино и авантюристично може да излезе с полет до Мумбай или Делхи, и оттам с влак до Ченай (500-2000 рупии според категорията, пътува се съответно едно денонощие и две нощи; категория 3АС е с отворени купета от 4 кушетки и климатик и е сравнително безопасна; билет за влак е желателно да се купи предварително – http://www.indianrail.gov.in/)

Пътуването с такси е около два и половина – три часа от Ченай. Автобуси от Ченай пътуват често и билетът струва 100-200 рупии. Такси до Ауровил може да се наеме от самото летище, но ще ви е по-евтино (2000-2300 рупии, без или с климатик), надеждно и удобно, ако резервирате ауровилско такси, което да ви посрещне на летището (Auroville Transport Service или UTS Unity Transport). За такси може да се уговорите и направо с гестхауза, където ще отседнете.

Ауровил е съставен от стотина поселения, или общности, разпръснати на площ от 25 кв.км. Разстоянията между по-отдалечените поселения са от порядъка на няколко километра. В рамките на самия Ауровил има няколко тамилски села и … (още)

Advertisements
%d bloggers like this: