Най-новото в сайта

2 декември 2017

Вдъхновен аудио-визуален поглед на тема „заедност“ (кратко видео без думи)

lotus

25 април 2017

Психологически проблеми и хомеопатия Интервю с хомеопата от Ауровил Майкъл Зелник, публикувано в месечника Auroville Today през август 2012 г.

lotus

20 ноември 2015

Изпичана с кал и щастлива от това – Бриджит, към момента единственият ауровилец от Ирландия, се е занимавала с различни неща в Ауровил – от градско планиране до работа с хората от съседните села и помощ във функционирането на културния център Питанга. Какво я е накарало да дойде в Ауровил и пред какви предизвикателства е трябвало да се изправи?

lotus

23 август 2015

Йога на действието (карма йога) – разказ от Димитър Карагьозов за списание „Усури“, както и кратко интервю на Краси Проданов с Митко за неговия път в Индия и Ауровил

Работата ще бъде извор на щастие, ако можем да разпознаем в нея стъпало към духовното просветление. Карма йога отдалечава хаотичното и ненужното – на дневен ред пак сме ние.

lotus

5 август 2015

Необикновено пътуване към дома  Интервю с ауровилката Роза от месечника Auroville Today, септември 2013 г. Роза е преподавател по „Осъзнаване чрез тялото, Awareness through the body или ATB“

lotus

28 юли 2015

Ние сме едно бидейки, чувствайки, мислейки, живеейки заедно интервю от месечника Auroville Today, август 2008

На 2 юли Серж Брелин напусна тялото си на 53 годишна възраст. Той страдаше от рак. В интервю с Дорис и Франсис през март тази година (2008), той хвърли поглед назад към живота си.

lotus

14 юли 2015

Флейтата трябва да свири през теб – Интервю с Чандра от ауровилския месечник Auroville Today, Май 2015

Един от акцентите на Ауровилския фестивал в Ченай беше звукът на завладяващата флейта на Чандра в края на тържественото откриване. Но такова майсторство не идва лесно. Родената в Ауровил Чандра разказва за своето израстване в Ауровил, за трите си години на ученичество с маестрото на бамбуковата флейта Харипрасад Чаурасия и за академичното си обучение, довело я до място в Кеймбриджския университет.

lotus

17 февруари 2014
Как се става жител на Ауровил – статия в сп. Усури, бр.110

Идеята да прескочим до Ауровил отдавна е в нас – още повече че преди време в „Усури“ ви разказахме историята на това необикновено място, създадено да твори хармония.
Сега се връщаме към Ауровил и заради един въпрос, отговор на който публикувахме накратко в бр. 109. Как мога да кандидатствам за жителство в Ауровил, питаше нашата читателка Илиана. Писахме веднага на Татяна, жител на Ауровил. Отговорът ú тук обяснява много неща…

lotus19 януари 2014

Качено е видеото ни за душата на България в обновен и преработен вид.

lotus

11 октомври 2013

Обновена е страницата за Людмила Живкова – добавено е писмо от Сатпрем.

lotus

22 август 2013

Разговор за Ауровил с Антония Дуенде по радио София, в предаването „Инфохолици на път: Градът на зората“ – http://bnr.bg/sofia/post/100257277/infoholici-na-pyt-gradyt-na-zorata

lotus

20 август 2013

След серията прожекции на филма „Ауровил – златната спойка, към единение между хората“ на Мишел Декуст през юни във Велико Търново, София, Варна, Бургас и Русе, последвани от разговори с Татяна (жител на Ауровил), ето един разказ от Габриела Стефанова от в-к „Утро“, Русе, за чутото и видяното – https://aurovillebg.wordpress.com/travelnotes/utro/

lotus

23 януари 2013
Впечатления от Ауровил: пионерите на съзнанието – от Д-р Марк Люк Гиси, богослов, изследовател в областта на глобалната културна трансформация и автор на книгите “Au-delà de la modernite du patriarcat et du capitalisme. La societe reenchantée?“ и „The Knowledge Society“. Бил е съветник на президентите Делор и Сантер в Европейската комисия. Активен член на Международния консултативен съвет по въпросите на Ауровил.

18 ноември 2012
Градът на зората – статия на Жана Русева от бр. 73 на сп. Усури

14 август 2012

Разговор за Ауровил по БНТ 1 в „Денят отблизо“ на Мира Добрева с Марина Великова, която бе в Ауровил през март 2012 заедно с Николай Иванов от арт-формация ОМ, за да участват в българските културни дни в Ауровил.

19 юли 2012

Линк към Awareness Through the Body (ATB): http://awarenessthroughthebody.wordpress.com/

ATB is a way to enhance concentration, relaxation and self-knowledge in children and adults. Through a wide variety of exercises and games, ATB offers individuals opportunities to come to know themselves better, to explore the complexity of their being, and find ways to integrate and harmonise this complexity around the inmost center of their being.

27 юни 2012

Пътепис „Една магична страна“ от Тодор Господинов

10 юни 2012

В страница Video са добавени видео-колажите

“Усмивката” – пет минутна палитра от ауровилски усмивки и

“Родени в точния момент”– 25 минутен поглед през камерата към живота в Ауровил.

И двата филма нямат нужда от превод.

Advertisements
%d bloggers like this: